Wie zijn wij?

Moluks eten in Bedum.
“Lekker eten en gastvrij dat zijn we zeker! Als je uitgenodigd bent om te blijven eten, zul je Moluks eten ook. “

Sunseeahray Tehupuring komt uit een Molukse familie en is de 3e generatie. Haar oma is inmiddels overleden. Haar oma kookte met veel passie en maakte op traditionele wijze Molukse gerechten klaar. Sunseeahray hielp van kleins af aan oma altijd mee in de keuken. Passie voor koken zit in haar bloed. Alle heerlijke gerechten schreef oma op in haar kookschrift als naslagwerk.

Sunseeahray “Voor mij zijn Molukse gerechten allemaal wel hetzelfde, alleen de smaak is anders door toevoeging van extra ingrediënten. De zintuigen 'ruiken' en 'proeven' zijn belangrijk bij het eten. De standaard gerechten zijn vaak aangepast aan de lokale smaak. Als ik uit eten ga, wil ik iets anders eten. Mijn oma vertelde nooit als iemand het vroeg welke extra toevoegingen ze deed in haar gerechten. Als kleinkind ben ik dan ook blij dat ik het kookschrift heb mogen ontvangen.”

Met veel passie en plezier in koken is sunseeahray in 2017 samen met haar partner Frank Dalebout, beiden ook nog werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg haar eigen startend bedrijf Moluksbuffet in Bedum begonnen.

"We zijn goed op elkaar ingespeeld."
Moluksbuffet is een klein familiebedrijf die de traditionele keuken graag in ere wil houden. Iedereen heeft zijn eigen rol en draagt zijn of haar steentje bij om steeds weer uw persoonlijke aanvraag te realiseren.

Er wordt altijd gekookt voor een persoon meer, zodat iedereen voldoende kan eten. Eten en drinken maken in de Molukse cultuur een belangrijk onderdeel van het sociale leven uit. Het is een aanrader om een keer Moluks te eten. Sunseeahray wil graag de cultuur met jullie delen met smakelijke versnaperingen en heerlijke buffetten.

“Ik kook verrassend en lekker, het is iedere keer een groot feest. Geen uitdaging is mij groot.”